Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο απολαυστικά SUV υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας στον οδηγό μοναδικές στιγμές τόσο στον ανοικτό δρόμο όσο και σε μία πίστα προδιαγραφών Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio κατάφερε να σαγηνεύσει κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε χάρη στην κομψή και δυναμική εμφάνιση του αμαξώματος, το σπορ DNA και τον πανίσχυρο κινητήρα ο οποίος έχει εξελιχθεί από τη Ferrari.

Το εξακύλινδρο μοτέρ 2.9 Bi-Turbo απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4. Οι επιδόσεις είναι ισάξιες των supercar, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 285 χλμ./ώρα. Βέβαια, αυτό που εκτιμούν οι περισσότεροι είναι το εκπληκτικό στήσιμο του αυτοκινήτου και η λειτουργία του διαφορικού AlfaTM Active Torque Vectoring και του Chassis Domain Control (CDC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σε τρεις διάσημες βρετανικές πίστες, το ιταλικό hot SUV έγραψε εκπληκτικούς χρόνους, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, στο Brands Hatch Indy Circuit, ο David Brise σταμάτησε το χρονόμετρο στα 55,97 δευτερόλεπτα, συντρίβοντας την επίδοση της Porsche Cayenne Turbo.

Στο Donington Park, με τον ίδιο οδηγό πίσω από το τιμόνι η Stelvio Quadrifoglio έκανε 1:21.1, ενώ στο φημισμένο Silverstone σημείωσε 2:31.6.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης