Του Λουκά Παπαλάμπρου

Μέχρι πρότινος ο τίτλος του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο άνηκε στην περιβόητη Bugatti La Voiture Noire. Το συγκεκριμένο super hypercar κοστίζει 11 εκατομμύρια ευρώ και θα παραχθεί σε μία και μόνο μονάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rolls-Royce ωστόσο έφτιαξε κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι παραγγελία τριών εκλεκτών και προφανώς πάμπλουτων πελατών. Ίσως και φίλων, καθώς οι προδιαγραφές και στα τρία οχήματα που θα κατασκευαστούν είναι ίδιες.

Το αριστουργηματικό τετράτροχο της ιστορικής βρετανικής φίρμας ονομάζεται Boat Tail και αποτελεί δημιουργία του νεοσύστατου τμήματος Rolls-Royce Coachbuilding. Είναι χειροποίητο στο μεγαλύτερο ποσοστό και αυτά που προσφέρει δεν συναντώνται πουθενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή δεν ανακοινώθηκε, αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια!

 

Σε αφήνει άφωνο!

H Boat Tail είναι εμπνευσμένη από τα yachts. Έχει μήκος 5,8 μέτρα και όλα πάνω της θυμίζουν θάλασσα και καλοκαίρι. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή RR, είναι βαμμένη σε γαλάζιο και μπλε χρώμα, οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά, στο πίσω τμήμα έχει τοποθετηθεί ξύλο Caleidolegno με διακοσμητικά από ανοξείδωτο Τρεις μόνο άνθρωποι θα την κάνουν δική τους.ατσάλι.

Η εμφάνιση του πολυτελούς οχήματος είναι μαγική. Κάθε τμήμα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο με απίστευτη ακρίβεια. Η υφασμάτινη οροφή παραπέμπει στα σκάφη, όμως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο χώρος κάτω από το πίσω καπό σε σχήμα καταστρώματος.

Ανοίγει σε δύο τμήματα αποκαλύπτοντας ένα ψυγείο για σαμπάνια, θήκες για κρυστάλλινα ποτήρια, πιάτα από πορσελάνη και ασημένια μαχαιροπίρουνα με χαραγμένο πάνω τους το «Boat Tail». Για την προστασία του οδηγού και των καλεσμένων του από τον ήλιο, υπάρχει μια ομπρέλα, δύο πτυσσόμενα σκαμπό από carbon και ισάριθμα τραπεζάκια. Όλα αυτά αποθηκεύονται στο πορτμπαγκάζ σε ειδικά σχεδιασμένες θέσεις.

 

Ο ορισμός της πολυτέλειας

Η καμπίνα είναι χάρμα ιδέσθαι. Το υψηλής ποιότητας χειροποίητο δέρμα, το ξύλο Caleidolegno, ο χρονογράφος της Bovey, τα πανάκριβα διακοσμητικά, τα σπέσιαλ αξεσουάρ όπως η πένα Montblanc, τα υπέροχα φινιρίσματα και η πλεκτή υφή τύπου Guilloche που συναντάται και στα χειροποίητα κοσμήματα και premium ρολόγια είναι απερίγραπτα.

Το τετραθέσιο εσωτερικό της Rolls-Royce Boat Tail δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Οι ανέσεις που προσφέρει είναι ισάξιες ενός πολυτελούς yacht. Η εταιρεία έχει μεριμνήσει ώστε οι επιβάτες να νιώθουν την Λέγεται ότι είναι παραγγελία διάσημων τραγουδιστών.απόλυτη ευτυχία την ώρα που κινούνται στους δρόμους της Κυανής Ακτής και της Σαρδηνίας.

Όσο για τον κινητήρα, έχει επιλεγεί ο V12 twin-turbo χωρητικότητας 6,75 λίτρων. Το μοτέρ αποδίδει κοντά στους 600 ίππους και τα 900 Nm ροπής. Στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις δεν έγιναν γνωστά. Εξάλλου δεν έχει καμία σημασία. Ούτε φυσικά η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.

Το τμήμα Coachbuilding της Rolls-Royce συστάθηκε για να καλύψει οποιαδήποτε επιθυμία των πελατών. Αποτελείται από τους κορυφαίους σχεδιαστές, μηχανικούς και τεχνίτες. Η δουλειά αυτών των ανθρώπων είναι να δημιουργούν πρωτοποριακά τετράτροχα έργα τέχνης. Η Boat Tail είναι το τέλειο παράδειγμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το αυτοκίνητο με την προσωπική σουίτα

Αυτή η Rolls-Royce είναι ονειρική

Το κάθισμα της Rolls-Royce κοστίζει πάνω από 7.000 ευρώ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης