Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου στρατηγικού της πλάνου για την ηλεκτροκίνηση, η Mercedes έκανε ορισμένες σπουδαίες αποκαλύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την EQS που αναμένεται να δούμε σύντομα και η οποία θα μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση 700 χιλιόμετρα, η φημισμένη εταιρεία με σήμα το αστέρι έχει στα σκαριά δύο ακόμα μοντέλα που βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα EVA. Την EQE, που αποτελεί την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της E-Class, και την EQS, που παραπέμπει στην S-Class.

Το project όμως που έκανε εντύπωση φέρει την κωδική ονομασία «Vision EQXX». Πρόκειται για ένα πολύ υψηλής τεχνολογίας τετράτροχο που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνει χρήση των πιο high-tech λύσεων και, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R&D της Mercedes, Markus Schafer, στόχος είναι η κατασκευή του κορυφαίου EV αυτοκινήτου από πλευράς απόδοσης και αυτονομίας.

To EQXX αναπτύσσεται από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών σε συνεργασία με το τμήμα της Mercedes στην F1 και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα τροφοδοτείται από μια νέας γενιάς μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 1.200 χιλιομέτρων.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης