Έπειτα από χρόνια απουσίας από την αγορά, η Lada επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που βασίζεται στο άκρως επιτυχημένο Dacia Sandero.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ονομάζεται XRAY, ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών crossover και θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον όμιλο Renault/Nissan, στον οποίο ανήκει πλέον η ρωσική μάρκα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να υπολογίζεται στις αρχές του επόμενου έτους.

Η σχεδίαση του είναι μοντέρνα, με το εσωτερικό να διακρίνεται για την ποιότητα και τον πλούσιο εξοπλισμό. Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, κάμερα οπισθοπορείας και δερμάτινες επενδύσεις στις πιο ακριβές εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας είναι ο τετρακύλινδρος 1.6 λίτρου σε δύο εκδόσεις ισχύος (106 και 114 ίππους), με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου πέντε σχέσεων. Επίσης, υπάρχει και ένας 1.800 κ.εκ. που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Το XRAY θα είναι ιδιαίτερο προσιτό, με τις τιμές να κυμαίνονται από 7.000 έως 8.500 ευρώ, περίπου. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης