Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την κορυφαία έκδοση του πολυτελούς τετράθυρου sport sedan μοντέλου παρουσίασε η Porsche. Πρόκειται για την Panamera Turbo S E-Hybrid, ένα πανίσχυρο τετράτροχο με επιδόσεις ισάξιες των αυθεντικών sportcars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο φέρει plug-in υβριδικό σύνολο συνδυάζοντας τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η ισχύς αγγίζει τους 699 ίππους και τα 870 Nm ροπής, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 17,8 kWh, η Panamera Turbo S E-Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 2 έως 2,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 47-53 γρ./χλμ.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις φέρει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, ενισχυμένα φρένα «Porsche Ceramic Composite Brake», καθώς και διαφορετικές ρυθμίσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση. Πατάει σε αποκλειστικού σχεδιασμού ζάντες 20 και 21 ιντσών, με την ενεργή τετραδιεύθυνση, το «Dynamic Chassis Control Sport», το «Torque Vectoring Plus» και το «Power Steering Plus» να περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό δεν συναντάμε εκπλήξεις. Η κομψότητα, η άνεση και οι high-tech τεχνολογίες κυριαρχούν, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες οτιδήποτε επιζητούν από ένα premium αυτοκίνητο.

Για όσους ενδιαφέρονται να ενημερώσουμε ότι η εμπορική πορεία της ισχυρότερης Panamera στην ιστορία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης