Hyundai Motor και Uber ανακοίνωσαν μία νέα συνεργασία για την ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων πλήρους κλίμακας, σε ένα μελλοντικό δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορεατική εταιρεία θα εξελίξει και θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα και η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης/υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας. Και τα δύο μέρη συνεργάζονται στον τομέα υποστήριξης των υποδομών απογείωσης και προσγείωσης γι’ αυτήν τη νέα κατηγορία οχημάτων.

Το concept που παρουσιάστηκε ονομάζεται S-A1 και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 290 μίλια την ώρα, να ταξιδεύει σε υψόμετρο από 300 έως 600 μέτρα πάνω από το έδαφος και να έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο εναέριο όχημα, το οποίο φορτίζει πλήρως σε πέντε ώρες. Χρησιμοποιεί κατανεμημένη ηλεκτρική προώθηση, τροφοδοτώντας πολλαπλούς ρότορες και έλικες γύρω από το σκελετό του οχήματος αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας κάθε πιθανότητα βλάβης. Έχοντας αρκετούς μικρότερους ρότορες μειώνει επίσης το θόρυβο σε σχέση με το μεγάλο ρότορα των ελικοπτέρων με κινητήρες καύσης, γεγονός πολύ σημαντικό για τις πόλεις.

Έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στη γη κατακόρυφα, μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερις επιβάτες και αρχικά θα διαθέτει πιλότο. Αφού εξελιχθεί πλήρως η αυτόνομη τεχνολογία, θα πετάει μόνο του. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης