Το νέο της hypercar, αυτό που θα ξεπερνά σε τελική ταχύτητα οποιοδήποτε άλλο τετράτροχο κυκλοφορεί στους δρόμους, παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το Venom F5, το αντικαταστάτη της Venom GT. To αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από την αρχή, είναι ολοκαίνουριο και έχει πάρει το όνομά του από την κλίμακα Fujita για τους ανεμοστρόβιλους.

Είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, έχει βάρος περίπου 1.300 κιλά, το αμάξωμα περιλαμβάνει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, με το πάτωμα, το διαχύτη και την πτέρυγα να έχουν εξελιχθεί ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη κάθετη δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον V8 7.0 twin turbo κινητήρα της Venom GT, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει πάνω από 1.400 ίππους. Θα προσφέρεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με μηχανικό, με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας να είναι συνδεδεμένο με το σύστημα πλοήγησης, ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα.

Οι επιδόσεις αναμένονται εκρηκτικές, με τα 0-300 να έρχονται σε περίπου 13,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 467 χλμ./ώρα. Το Hennessey Venom F5 θα παρουσιαστεί το 2015, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται ένα χρόνο μετά. Όσο για την τιμή του, υπολογίζεται στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τους φόρους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης