Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι το πιο γρήγορο πενταθέσιο μοντέλο με το σήμα της Ford που έχει λανσαριστεί στην Ευρώπη. Ένα πανίσχυρο και τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο. Αθόρυβο, premium και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ικανό να κοντράρει τα κορυφαία supercars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H νέα έκδοση της Mustang Mach-E με τα διακριτικά GT επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 Φέρει στάνταρ ζάντες 20 ιντσών. δευτερόλεπτα. Το ηλεκτρικό σύνολο με τα δύο μοτέρ απόδοσης 487 ίππων και 860 Nm ροπής, η τετρακίνηση, η προηγμένη προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και το υψηλών επιδόσεων σύστημα πέδησης της Brembo συνδυάζονται ιδανικά εξασφαλίζοντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.

Η Mustang Mach E GT περιλαμβάνει επίσης μία μοναδική ρύθμιση στο κινητήριο σύνολο που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς από τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου, με την υποστήριξη ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών που μπορούν να μεταφέρουν την τεράστια ροπή στη επιφάνεια του δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορυφαία έκδοση περιλαμβάνει επίσης σπορ καθίσματα της Ford Performance, στάνταρ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange, καθώς και μοναδικά στοιχεία αμαξώματος διαφοροποιώντας περαιτέρω τη σχεδίαση του premium SUV.

 

Αυτονομία

Χάρη στην extended range μπαταρία ωφέλιμου ενεργειακού περιεχομένου 88 kWh, η Mustang Mach-E GT προσφέρει αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα. Η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10% σε 45 λεπτά.

Οι προδιαγραφές φρένων και ελαστικών είναι επίσης μοναδικές για τη Mustang Mach-E GT. Η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για τη δημιουργία μιας ειδικής γόμας και χάραξης πέλματος ελαστικών διαστάσεων 245/45 R20 υποστηρίζοντας έτσι την αυξημένη ροπή σε συνδυασμό με την τετρακίνηση του μοντέλου. Τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo εξασφαλίζουν το τέλειο φρενάρισμα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ (Whisper, Active, Untamed και Untamed Plus) προσαρμόζοντας με τον τρόπο αυτό τα οδηγικά χαρακτηριστικά μεταξύ ενός πολιτισμένου, κυρίως προσθιοκίνητου SUV και ενός δυναμικού σπορ coupe με αυξημένη κατανομή ισχύος πίσω.

 

Δεν λείπει τίποτα

Εκτός από τους μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Grabber Blue και Cyber Orange, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με μια ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά σε χρωματισμό Dark Matter Grey, καθώς και μοναδική σχεδίαση εμπρός προφυλακτήρα με αεροδυναμικές εισαγωγές και σπόιλερ.

Στο εσωτερικό, η οθόνη αφής full HD 15,5 ιντσών υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC της Ford. Τα μπάκετ καθίσματά της είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στήριξη στη σπορ οδήγηση και έχουν φινίρισμα μαλακής δερματίνης όπως και το τιμόνι. Με μια φόρτιση κάνει 500 χιλιόμετρα.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνεται ένα σύστημα ήχου της B&O με 10 ηχεία και hands-free λειτουργία πίσω πόρτας για ευκολότερη πρόσβαση στον πίσω χώρο αποσκευών χωρητικότητας 402 λίτρων, καθώς και μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Τέλος οι πελάτες θα υποστηρίζονται από το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης FordPass Charging Network, που προσφέρει ομαλή και ολοκληρωμένη πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mustang Mach-E: Φέρνει το αύριο… σήμερα

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της νέας Ford Mustang Mach-E – Πόσο κοστίζει κάθε έκδοση

Το Νο1 sportcar του κόσμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης