Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στις 7 Δεκεμβρίου, ο οίκος RM Sotheby’s ξεκίνησε τη διαδικτυακή δημοπρασία «Once in a millennium», πουλώντας ορισμένα αντικείμενα μεγάλης αξίας. Μεταξύ αυτών ήταν το συλλεκτικό μονοθέσιο με το οποίο αγωνίστηκε η Ferrari στο φετινό Grand Prix του Mugello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους κορυφαίους συλλέκτες έδωσαν «μάχη» για να αποκτήσουν την επετειακή SF1000. Ωστόσο μόνος ένας μπορούσε να την κάνει δική του. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, το μονοθέσιο πουλήθηκε τελικά για το ποσό του 1.060.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοθέσιο σχεδιάστηκε για τον 1.000ό αγώνα της ιταλικής ομάδας στη Formula 1. Με αυτό αγωνίστηκαν στο GP του Mugello οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc. Είναι βαμμένο σε μια απόχρωση του μπορντό, την ίδια ακριβώς που είχαν οι τρεις Ferrari 125 που συμμετείχαν στο GP του Μονακό το 1950, στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της.

Φέρει πάνω την υπογραφή των δύο οδηγών της ομάδας και διαθέτει όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα της αγωνιστικής ομάδας. Δεν είναι αυτό που έτρεξαν οι Vettel και Leclerc, αλλά το πιστό αντίγραφο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα επίδειξης στην πίστα του Mugello για τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Για όσους αναρωτιούνται, ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε πίστα, καθώς από το μονοθέσιο λείπουν ο κινητήρας, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης