Οι Dirk και Trudy Regter από την Ολλανδία πραγματοποιούν ένα απίστευτο ταξίδι, διασχίζοντας κάθε χώρα και ήπειρο του κόσμου, από την Ευρώπη έως την Αμερική και την Ασία, με ένα Ford Model T του 1915.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι έχει ως στόχο να κάνει τον γύρο του κόσμου, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με ένα αυτοκίνητο 100 ετών. Το Model T αποτελεί τον θρύλο της παγκόσμιας αυτοκίνησης, καθώς ουσιαστικά ήταν το πρώτο όχημα παραγωγής, γνωρίζοντας τεράστια απήχηση σαν ένα προσιτό, αξιόπιστο και ευκολοσυντήρητο όχημα με στάνταρ, εναλλάξιμα εξαρτήματα.

Το ταξίδι είναι μια συγκλονιστική πρόκληση, αφού κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί κάποιος να κάνει τον γύρο της Γης με ένα όχημα σαν αυτό. Εκτός από τους Regters. Μέχρι στιγμής έχουν διανύσει 76.000 χιλιόμετρα σε 540 μέρες και συνεχίζουν απτόητοι με τον πιστό τους σύντροφο. Παράλληλα κάνουν επισκέψεις και υποστηρίζουν διάφορα projects του διεθνούς οργανισμού Παιδικών Χωριών SOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2016 και 2017 προγραμματίζουν να συνεχίσουν σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδονησία και Ινδία, να διασχίσουν τα Ιμαλάια μέχρι την Κίνα, να περάσουν τη Μογγολία και να επιστρέψουν στην Ολλανδία μέσω Κεντρικής Ευρώπης. Οι συνταξιούχοι Dirk και Trudy Regter έχουν στην κατοχή τους το Ford Model T από το 1997. Το όχημα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων και διατηρεί τις εργοστασιακές προδιαγραφές του από το 1915. Εξαίρεση αποτελούν τα μεγαλύτερα ελαστικά για ζάντες με ξύλινες ακτίνες που κάνουν την οδήγηση πιο άνετη και ξεκούραστη για μεγάλα ταξίδια. Ένα σετ ελαστικών μπορεί να αντέξει 15.000 χλμ. σε νορμάλ δρόμους, αλλά πολύ λιγότερο σε κακοτράχαλους χωματόδρομους όπως αυτοί που κινήθηκαν σε περιοχές της Αφρικής και της Ν. Αμερικής.

«Στην Αφρική, χρειάστηκε να κολλήσουμε έναν σπασμένο εμπρός τροχό στο τοπικό σιδηρουργείο. Πιάνουν τα χέρια μου και με ένα κατσαβίδι, σφυρί, ταινίες και δεματικά κάνεις θαύματα. Στο σύνορο Ν. Αφρικής και Μποτσουάνα συναντήσαμε έναν αγρότη ο οποίος είχε ένα παλιό Ford Model T στην αποθήκη του, και μας χάρισε ένα ελαστικό για να μας βοηθήσει στη συνέχιση του ταξιδιού» δήλωσε ο Dirk.

Όσο για την καλύτερη στιγμή του ταξιδιού τους: «Ο αυτοκινητόδρομος 1 από Los Angeles στο San Francisco είναι όμορφος, με απότομες κλίσεις, βαθιά φαράγγια, βουνά στο πλάι και υπέροχη θέα του ωκεανού από την άλλη. Σου κόβει την ανάσα» ανέφερε η σύζυγος.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης