Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πανέτοιμη για νέες βόλτες με το αυτοκίνητο της δηλώνει η 100 ετών Ιταλίδα Candida Uderzo η οποία ανανέωσε το δίπλωμα οδήγησης της για ακόμη δύο χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που οι συζητήσεις σχετικά με το ηλικιακό όριο το οποίο θα πρέπει να υπάρχει σχετικά με το δίπλωμα οδήγησης και την ικανότητα να βρίσκεται κάποιος πίσω από το τιμόνι είναι πάντα επίκαιρες, μία είδηση από την γειτονική Ιταλία έρχεται να μας ξαφνιάσει.

Η κυρία που βλέπετε στις φωτογραφίες, πέρασε με άριστα το τεστ όρασης και έλαβε το ανανεωμένο της δίπλωμα το οποίο έχει ισχύ μέχρι το 2024, καθώς όπως η ίδια ανέφερε, θέλει να παραμείνει ανεξάρτητη στις μετακινήσεις της και να μην υποχρεώνεται στο γιο της. 

Ο αιωνόβιος πληθυσμός της Ιταλίας είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη και ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στην ηλικία-ορόσημο συνεχίζει να αυξάνεται: σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Μαΐου από την Istat, την εθνική στατιστική υπηρεσία, η Ιταλία φιλοξενεί 20.456 αιωνόβιους, από 14.456 το 2019. Αλλά δεν είναι σαφές πόσοι οδηγούν ακόμα. Οι άδειες για τους άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια, με τους οδηγούς να πρέπει να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό για να διασφαλίσουν ότι είναι σωματικά και πνευματικά σε καλή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άνδρας στη Σικελία που έκλεισε τα 100 πέρυσι, γιόρτασε την ανανέωση της άδειας του αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο, λέγοντας στον τοπικό Τύπο ότι δεν είχε ποτέ ατύχημα στη ζωή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης