Ένα αυθεντικό sportcar, το οποίο εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο και απευθύνεται σε όσους αναζητούν την αγνή και ανόθευτη οδηγική απόλαυση, παρουσίασε η Aston Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To ολοκαίνουργιο μοντέλο της βρετανικής μάρκας ονομάζεται Vantage AMR. Εφοδιάζεται με τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα της Mercedes-AMG απόδοσης 510 ίππων και 625 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Τη διαφορά κάνει το νέο μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων τύπου dog-leg με λειτουργία AMSHIFT, το οποίο επιτρέπει την άμεση αλλαγή των ταχυτήτων με τέρμα το γκάζι για καλύτερες επιδόσεις. 

Επίσης, δεν λείπει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με τα τρία προγράμματα (Sport, Sport+ και Track), καθώς και τα carbon κεραμικά φρένα. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 314 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Aston Martin, Andy Palmer, αυτό το αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί για να επιβραβεύει τον οδηγό, να προσφέρει τη χαρά της καθαρής οδήγησης και να αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη γρήγορα οχήματα με παραδοσιακά τρία πεντάλ.  

Βέβαια, μόλις 200 τυχεροί θα έχουν την τύχη να το κάνουν δικό τους. Οι 141 μονάδες θα προσφερθούν στις αποχρώσεις «Sabiro Blue», «Onyx Black», «China Grey» και «White Stone» και οι υπόλοιπες 59 στα αποκλειστικά χρώματα «Stirling Green» και «Lime» με επενδύσεις «Dark Knight Leather» και alcantara στο εσωτερικό.

Όσο για την τιμή της Vantage AMR, στην Αγγλία ορίστηκε στις 149.955 λίρες, στη Γερμανία στα 184.995 ευρώ και στις ΗΠΑ στα 179.995 δολάρια.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης