Είναι το ταχύτερο SUV παραγωγής του κόσμου. Ένα πολυτελές και πανίσχυρο αυτοκίνητο απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής, που επιταχύνει σαν supercar και έχει τελική ταχύτητα 306 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα είναι το SUV με τον μεγαλύτερο αριθμό εργατοωρών κατά τη διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης. Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο του Crewe από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων. Τα περισσότερα τμήματα κατασκευάζονται στο χέρι και, για να βγει μία μονάδα από τις εγκαταστάσεις, απαιτούνται 16 ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα για την πλήρη κατασκευή της Bentayga Speed χρειάζονται 127 εργατοώρες. Απασχολούνται 230 άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται 10 ώρες για τις ξύλινες επενδύσεις, 8 ώρες για τα διακοσμητικά, 24 ώρες για τη βαφή, 13,4 ώρες για τον V12 κινητήρα, 19 ώρες για τη συναρμολόγηση και 52,2 ώρες για τον ποιοτικό έλεγχο και τις δοκιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προδιαγραφές του οχήματος είναι εκπληκτικές. Στο παρακάτω video η Bentley μάς δείχνει ένα μέρος της διαδικασίας κατασκευής στη μονάδα παραγωγής του Crewe στη Βρετανία.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης