Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος Aston Martin Works, η βρετανική μάρκα θα προχωρήσει στην κατασκευή 6 μοναδικών Vanquish.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε μονάδα του μοντέλου θα περιλαμβάνει στοιχεία από την αντίστοιχη δεκαετία και όλες ονομάζονται Aston Martin Works 60th Anniversary Limited Edition Vanquish.

Η πρώτη είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα και φέρει διακοσμητικά «Anniversary Yellow», τόσο στις ζάντες, όσο και στους πλαϊνούς αεραγωγούς. Εξοπλίζεται με νέα μαρσπιέ, με τους περιστροφικούς διακόπτες στην κεντρική κονσόλα να είναι από μέταλλο πιστονιού κινητήρα της εταιρείας. Πάνω τους έχει «σκαλιστεί» το όνομα της έκδοσης και η δεκαετία που γιορτάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το εσωτερικό είναι επενδυμένο με δέρμα υψηλής ποιότητας, με τις κίτρινες ραφές να κυριαρχούν σε όλη την καμπίνα. Φυσικά, δεν λείπει το λογότυπο του τμήματος Aston Martin Works, όπως και τα ανθρακονήματα.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο V12 6.0 λίτρων κινητήρας, απόδοσης 568 ίππων και 630 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης