Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ένας 23χρονος νεαρός από την πόλη Ludwigsburg, που βρίσκεται κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, καλείται πέρα από τα πρόστιμα που πρέπει να πληρώσει, να αποχωριστεί και το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Βασικός λόγος γι’ αυτό, είναι η μη συμμόρφωσή του στα όργανα εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία του απείθαρχου οδηγού έχει ως εξής. Βρισκόμενος με τους φίλους σε μια πλατεία, ξεκίνησε να δοκιμάζει τις οδηγικές του ικανότητες, κάνοντας πάμπολλα burnouts και παντιλίκια με την BMW 440i που διαθέτει. Όταν η αστυνομία εμφανίστηκε στο σημείο, αναπόφευκτο ήταν, εκείνος τράπηκε σε φυγή. 

Αμέσως οι αστυνομικοί προσπαθούν με ανελέητο κυνηγητό μέσα στους δρόμους της πόλης, να τον σταματήσουν. Μάταιο. Το αυτοκίνητο του νεαρού είναι γρηγορότερο από τα περιπολικά και καταφέρνει να «εξαφανιστεί». 

Περνώντας φυσικά κόκκινα φανάρια, ξεπερνώντας το όριο ταχύτητας και «καβαλώντας» πεζοδρόμια. Εννοείται πως ο νεαρός κάποια στιγμή εντοπίστηκε από τις αρχές και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να δείχνουν τη στοιχειώδη ωριμότητα, όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμουςΣτη δίκη, παραδέχθηκε μονάχα την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Η δικαιολογία που ισχυρίστηκε στις αρχές για τη φυγή του από το περιστατικό της πλατείας, ήταν ότι πανικοβλήθηκε βλέποντας την αστυνομία μπροστά του. Αλλά και στο γενικότερο στρες που αισθανόταν, λόγω της πανδημίας.

Η δικαστής αποφάσισε την αφαίρεση του διπλώματος του νεαρού για ένα χρόνο συνολικά και του επέβαλλε πρόστιμο αξίας 7.000 ευρώ. Επίσης, του έδωσε διορία τριών μηνών για να πουλήσει το αυτοκίνητο, διαφορετικά θα του κατασχεθεί.

Ένα γρήγορο αυτοκίνητο δεν είναι παιχνίδι και μπορεί να μετατραπεί σε «όπλο», συμπλήρωσε η δικαστής. Ο νεαρός θα μπορούσε να έχει τραυματίσει μια μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι ή έναν πεζό, που κινδύνεψαν, στην προσπάθεια της «απόδρασής» του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η BMW ανεβάζει τον πήχη με την πολύ δυναμική M135i xDrive

Πρώτη γνωριμία με τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης