Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες υπερσύγχρονα αυτοκίνητα από όλες τις μάρκες. Η συντριπτική πλειονότητά τους παρέχει τις πληροφορίες στους επιβάτες στην αγγλική γλώσσα, εκτός βεβαίως στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε επιπλέον εξοπλισμό και σε αξεσουάρ, όπως συστήματα πλοήγησης κ.ά..

Ωστόσο, υπάρχει και ένα ή τουλάχιστον ένα από τα ελάχιστα που δίνει πληροφορίες στον οδηγό στα Ελληνικά. Ο λόγος για την καινούργια BMW Series 3 sedan, την οποία οι Γερμανοί φρόντισαν να εξοπλίσουν με ελληνικό μενού, βοηθώντας κυρίως αυτούς που δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες ή είναι μεγάλοι σε ηλικία. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει παρακάτω η zougla.gr, στην κεντρική οθόνη και κάτω από το ταχύμετρο υπάρχει ενημέρωση στον οδηγό για οτιδήποτε συμβαίνει στο αυτοκίνητο, ενώ ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι υπάρχει ταυτόχρονα και οπτική ένδειξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά η νέα BMW Series 3 είναι – αν και οικογενειακή – εντυπωσιακή

Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός έχει ξεχάσει ανοιχτό τον χώρο αποσκευών, αυτομάτως στη οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη: «Ο χώρος αποσκευών είναι ανοιχτός!» και την ίδια ώρα εμφανίζεται το αυτοκίνητο με κόκκινο περίγραμμα στο πίσω μέρος του οχήματος. Αν τώρα ξεχάσει την πόρτα ανοιχτή, τότε ανάλογα κάνει την εμφάνισή του το μήνυμα: «Ανοικτή πόρτα!» και εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με μία πόρτα ανοιχτή, ανάλογα με το ποια έχουν ξεχάσει οι επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα (που μία πόρτα παραμένει ανοιχτή), επεμβαίνει ένα σύστημα και το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ξεκινήσει!

Όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών, σημείο στο οποίο η BMW δίνει μεγάλη έμφαση στα καινούργια της μοντέλα. Σε κάθε περίπτωση, η χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας είναι σημαντική και μάλιστα σε μία εποχή που όλα αναγράφονται στην αγγλική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Δείτε φωτογραφίες από το μενού της BMW με ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης