Έπειτα από την ανακοίνωση της σύστασης της κοινοπραξίας Ionity, στην οποία μετέχουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές, όπως ο όμιλος BMW, το VW Group, η Ford και η Daimler, ένας ακόμη κολοσσός προστέθηκε στη λίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell, ενώνει τις δυνάμεις της με τις παραπάνω αυτοκινητοβιομηχανίες, τοποθετώντας σε 80 σημεία του δικτύου της ταχυφορτιστές των 350 kW. Σε κάθε μία από τις μονάδες ανεφοδιασμού θα υπάρχουν τουλάχιστον έξι σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Οι πρώτοι σταθμοί θα λειτουργήσουν στα πρατήρια της Shell σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία. Αργότερα, θα προστεθούν σταθμοί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην κοινοπραξία Ionity των BMW, VW, Ford και Daimler, το σχέδιο τους για δημιουργία 400 σταθμών φόρτισης στο ευρωπαϊκό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων έως το 2020 έχει ξεκινήσει. Το επόμενο διάστημα θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτοι 20 σταθμοί σε Γερμανία, Νορβηγία και Αυστρία.

Το 2018 θα προστεθούν άλλοι 100 και πριν το τέλος της δεκαετίας θα έχει επιτευχθεί ο στόχος. Όλοι οι σταθμοί θα προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 350 KW και θα μπορούν να φορτίσουν πολλά οχήματα ταυτόχρονα. Το πιο σημαντικό είναι ότι, το δίκτυο είναι συμβατό με όσα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το σύστημα Combined Charging System (CCS), ανεξάρτητα τη μάρκα.

Η κοινοπραξία έχει έδρα το Μόναχο και επικεφαλής είναι οι Michael Hajesch και Marcus Groll.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης