Φτιάχνουν δρόμο μόνο για αυτόνομα αυτοκίνητα στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 18:38
Φτιάχνουν δρόμο μόνο για αυτόνομα αυτοκίνητα στο Παρίσι

Μία πρωτοποριακή ζώνη που θα ενώνει το αεροδρόμιο Charles de Gaulle με την περιοχή La Defense του Παρισιού, σχεδιάζουν η Renault, η Waymo, η περιφέρεια της πρωτεύουσας της Γαλλίας και η Αρχή Δημοσίων Μεταφορών της χώρας.

Το έργο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα EVRA της γαλλικής κυβέρνησης και στόχος είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη της αυτόνομης υπηρεσίας κινητικότητας.

Η περιφέρεια του Παρισιού ενέκρινε μία επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την προσαρμογή του εθνικού δικτύου, βοηθώντας παράλληλα τη Renault και τη Waymo να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους όσον αφορά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Το σχέδιο είναι να δημιουργήσουν μία υπηρεσία αυτόνομης οδήγησης μεταξύ του μεγαλύτερου αεροδρομίου και της La Defense, δυτικά της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, θα φτιάξουν μία διαδρομή στον υπάρχον οδικό δίκτυο όπου θα κινούνται μόνο αυτόνομα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η απόσταση από το αεροδρόμιο έως την περιοχή La Defense του Παρισιού είναι 32 χιλιόμετρα.

Σε ώρες αιχμής, οι οδηγοί χρειάζονται σχεδόν 1,5 ώρα για να τη διανύσουν.

Με τη χρήση της διαδρομής αυτής, ο χρόνος θα μειωθεί σημαντικά, γεγονός το οποίο θα ωφελήσει τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες.

Όπως δήλωσε η Valerie Pecresse, περιφερειάρχης του Παρισιού, στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024, τη χρονιά δηλαδή που θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 18:38