Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος, πλήρως συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, εφοδίασε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf η Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ενσωματώνεται στο πακέτο AVAS της ιαπωνικής φίρμας και ονομάζεται «Canto». Έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία του ηλεκτρικού οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Leaf πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το «Canto» εξελίχθηκε περαιτέρω, με στόχο μια εμπειρία οδήγησης με μηδενικές απώλειες από ατυχήματα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Marco Fioravanti, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων της Nissan.

Δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή.

Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα, το «Canto» συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες.

Το Leaf MY21 προσφέρει το τέλειο μείγμα έξυπνης οδήγησης, συνδεσιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας εξοπλισμένο με In-Car Wi-Fi, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) και Intelligent Rear View Mirror (IRVM) ως στάνταρ, για μια συναρπαστική  και χωρίς στρες εμπειρία πίσω από το τιμόνι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Nissan Qashqai βρίσκεται στις εκθέσεις της Nissan

Από ποια χώρα ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό Nissan Ariya;

Στην Νορβηγία το 500.000ό Nissan LEAF

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης