Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Lucid Air και Rimac Automobili είναι οι δύο εταιρείες που θα μας απασχολήσουν όσο λίγες τα επόμενα χρόνια στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αμφότερες, εξελίσσουν τα πιο ισχυρά και τεχνολογικά προηγμένα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολύ μεγάλων επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη έχει την έδρα της στην Αριζόνα των ΗΠΑ και η δεύτερη στην Κροατία. Το Rimac C-Two είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή, όπως και το Lucid Air.

Μάλιστα, για το δεύτερο έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής, με τους επικεφαλής των τμημάτων να ελέγχουν με ακρίβεια κάθε αυτοκίνητο που βγαίνει από τη γραμμή.

Το Air κατασκευάζεται στο νεότευκτο και υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Lucid Motors στην περιοχή Casa Grande του Φοίνιξ.  Η μονάδα φέρει την ονομασία AMP-1 (Advanced Manufacturing Plant) και έχει τη δυνατότητα παραγωγής ενός αυτοκινήτου ανά 10 λεπτά. Η αυτονομία ξεπερνά τα 830 χιλιόμετρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εγκαταστάσεις απασχολούνται αυτή την εποχή 745 εργαζόμενοι. Μέχρι το τέλος του επόμενους έτους όμως, ο αριθμός θα έχει αυξηθεί στους 2.000. Στόχος της Lucid είναι να κατασκευάζει 34.000 μονάδες του Air τον χρόνο σε πρώτη φάση.

Προς τα τέλη της δεκαετίας και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι επεκτάσεις στο εργοστάσιο και αναβαθμιστεί η γκάμα των μοντέλων της, ευελπιστεί να παράγει 400.000 αυτοκίνητα

Θυμίζουμε πως, το Lucid Air είναι ο πρώτο EV στον κόσμο που διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 924 Volt. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει με μέγιστη ισχύ έως τα 300 kW, αναπληρώνοντας ενέργεια για κίνηση άνω των 480 χιλιομέτρων σε μόλις 20 λεπτά ή να κερδίζει αυτονομία 32 χιλιομέτρων ανά λεπτό!

Η αυτονομία αγγίζει τα 832 χλμ χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 113 kWh, με τους ηλεκτροκινητήρες της κορυφαίας έκδοσης Dream Edition να αποδίδουν 1.080 ίππους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αντίπαλος του Tesla Model S ονομάζεται Lucid Air

Το αυτοκίνητο με το καλύτερο ηχοσύστημα

Ο αντίπαλος του Tesla διαλύει τα ρεκόρ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης