Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, έτσι και το Enyaq iV διαθέτει το υποχρεωτικό από τον νόμο σύστημα Acoustic Vehicle Alert System (AVAS), το οποίο εκπέμπει έναν τεχνητό ήχο για να προειδοποιεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προειδοποιητικός ήχος του ηλεκτρικού SUV της Skoda έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με επαγγελματίες συνθέτες και εκπέμπεται από ένα ειδικό ηχείο που βρίσκεται στο εμπρός τμήμα του οχήματος.

Ο ήχος αυξάνεται μέχρι τα 25 χλμ./ώρα και στη συνέχεια μειώνεται σταδιακά, έως ότου το αυτοκίνητο φτάσει τα 30 χλμ./ώρα, όταν πλέον αντικαθίσταται φυσικά από θόρυβο που παράγεται από το όχημα κατά την κίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το Enyaq iV είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στη χώρα μας. Προσφέρεται είτε ως δικίνητο είτε ως τετρακίνητο, με επιλογή από τρεις μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και πέντε επίπεδα ισχύος από 148 έως 306 ίππους. Η αυτονομία κυμαίνεται από 340 έως 510 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

H βασική έκδοση Enyaq iV 50 με πίσω κίνηση και αυτονομία 340 χλμ. έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 35.200€, που μετά την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» διαμορφώνεται στα 29.523€.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης