Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της τρίτης χιλιετίας. Ένα ονειρικό τετράτροχο που κάνει χρήση των πιο πρωτοποριακών τεχνολογιών παρουσίασε η Lamborghini σε συνεργασία με το MIT.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της διάσημης ιταλικής φίρμας και η επιστημονική ομάδα του φημισμένου Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης δίνουν μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι τα supercar σε 20 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Terzo Millennio Concept ή «Τρίτη Χιλιετία», όπως μεταφράζεται, δεν θυμίζει τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στην αυτοκινητοβιομηχανία. Θαρρείς και μόλις προσγειώθηκε από κάποιον εξωπλανήτη, το πρωτότυπο έχει τέλεια αεροδυναμική, είναι πανάλαφρο, φουτουριστικό και καινοτόμο. Το μόνο γνώριμο πάνω του είναι ο ταύρος ανάμεσα στα αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα.

Όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από εξωτικά υλικά, όπως carbon και Forged Composites. Το τελευταίο θέτει νέα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή, ακόμη και στη F1, καθώς πρόκειται για μία καινοτόμο μέθοδο ανασύνθεσης και χρήσης των ανθρακονημάτων σε όλα τα τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ρωγμής θα μπορεί να αυτοδιορθώνεται, ενώνοντας τις ίνες άνθρακα, όπως γίνεται στον ανθρώπινο οργανισμό, χάρη σε μικροκάναλα γεμάτα με θεραπευτικές χημικές ουσίες!

Οι πανέξυπνοι τύποι του MIT και της Lamborghini δεν σταμάτησαν εκεί. Όλο το σώμα του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό και λειτουργεί σαν μία τεράστια συσκευή αποθήκευσης ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχαν εκτός από την εκτόξευση της ισχύος, την τάχιστη επαναφόρτιση των μπαταριών, την άμεση αναγέννησή τους μέσω της κινητικότητας και τη βραδύτερη αποικοδόμηση.

Σε κάθε τροχό υπάρχει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ επόμενης γενιάς, με την μπαταρία να βρίσκεται ουσιαστικά παντού πάνω στο αμάξωμα και να ενώνεται με νανοσωλήνες από ανθρακονήματα.

Το Terzo Millennio είναι ο καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Lamborghini και του MIT. Ένα επαναστατικό όχημα που εισάγει μελλοντικές τεχνολογίες και μεθόδους, τις οποίες θα δούμε τα επόμενα χρόνια στα αυτοκίνητα παραγωγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης