Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο της Rimac είναι έτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα. Η κροατική εταιρεία ανακοίνωσε πως η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη 1 Ιουνίου. Έχει κάνει ήδη sold out.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα, το οποίο γνωρίσαμε ως C_Two κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, θα λανσαριστεί με νέο όνομα, ενώ διακρίνεται για τις ακραίες επιδόσεις, την προηγμένη τεχνολογία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως υποστηρίζει η Rimac.

Λογικά το ηλεκτρικό hypercar τροφοδοτείται από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.914 ίππων και 2.300 Nm ροπής του πρωτότυπου. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και τα 0-300 σε 11,8΄΄. Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα και η αυτονομία θα αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh υποστηρίζει ταχυφόρτιση 250 kW, γεγονός που επιτρέπει την αναπλήρωση ενέργειας σε ποσοστό 80% σε 30 λεπτά.

Όσο για την παραγωγή του αυτοκινήτου, θα περιοριστεί στις 150 μονάδες. Όλες έχουν βρει ιδιοκτήτη, με την τιμή να ανέρχεται στο 1,7 εκατ. ευρώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό hypercar των Κροατών

Σκληρά crash tests για το ηλεκτρικό hypercar των 1.914 ίππων

Η Porsche επενδύει άλλα 70 εκατ. ευρώ στην κροατική Rimac

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης