Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες η Audi θα παρουσιάσει μία νέα έκδοση του Q3. Ο λόγος για την RS Q3 που δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για την γρήγορη εκδοχή του δημοφιλούς SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτοιμο να… καταβροχθίσει χιλιόμετρα το νέο πολύ γρήγορο SUV

Εφοδιασμένο με κινητήρα 2.5 λίτρων (λίγο… απαγορευτικός για την Ελλάδα), ιπποδύναμη τα 310 άλογαΑπλά... quattro και 420 Nm ροπή, οι επιδόσεις απλά «μιλούν» από μόνες τους. Έτσι, η επιτάχυνση από στάση έρχεται σε 5.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα! Με λίγα λόγια τα νέο RS Q3 θα είναι πιο γρήγορο ακόμα και από την Porsche Cayenne με τον κινητήρα των 4.8 λίτρων (0-100 σε 5,9 δευτ. τελική 258 χλμ./ώρα) αλλά όχι βέβαια από την κορυφαία έκδοση turbo της Cayenne που απλά δεν έχει αντίπαλο.

Το εντυπωσιακό βρίσκεται στην κατανάλωση καυσίμου η οποία κυμαίνεται, σύμφωνα με το γερμανικό εργοστάσιο στα 8,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα η νέα έκδοση εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη S-Tronic, με σύστημα Start & Stop κ.ά. Οι τιμές στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά οι φήμες κάνουν λόγο για 70.000-75.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To νέο Audi RS Q3 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης

Μία αλλά… μεγάλη απόληξη εξάτμισης και εντυπωσιακές ζάντες

Ο χώρος εργασίας του οδηγού

Άφθονοι χώροι και για τους πίσω επιβάτες


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης