Η Alpine ολοκλήρωσε την παραγωγή της ειδικής έκδοσης του A110, με τα τελευταία αυτοκίνητα να παραδίδονται στους τυχερούς πελάτες το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το A110 Premiere Edition κατασκευάστηκε σε 1.955 μονάδες, κάνοντας sold out πριν καν κυκλοφορήσει επίσημα. Στη Γαλλία κοστίζει 58.500 ευρώ, διαθέτοντας διάφορα εξατομικευμένα στοιχεία που τονίζουν τον συλλεκτικό του χαρακτήρα.

Φέρει δύο εξαιρετικά ελαφριά μπάκετ καθίσματα της Sabelt, τα οποία παρέχουν την τέλεια πλευρική στήριξη. Το καθένα ζυγίζει 13,1 κιλά και είναι επενδυμένο με καπιτονέ δέρμα υψηλής ποιότητας για τη βέλτιστη άνεση οδηγού και συνοδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alpine κάνει λόγο για ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις αλλά και για πίστα. Προσφέρεται σε τρία χρώματα (μπλε, λευκό και μαύρο) και τροφοδοτείται από τον τετρακύλινδρο 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων και 320 Nm ροπής, o οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Το sport car είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει χαμηλό κέντρο βάρους, προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.178 χλστ., το πλάτος 1.798 χλστ. και το ύψος 1.252 χλστ.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Διέππης, η παραγωγή των εκδόσεων Pure και Legende.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης