Ο προβληματισμός για το πώς θα ονομάσουν το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Subaru λύθηκε αρκετά γρήγορα. Οι γιαπωνέζοι συνεργάστηκαν με τους ευρωπαίους σχεδιαστές και αποφάσισαν ότι οι λατινικές λέξεις «Ήλιος» και «Γη» ήταν ιδανικές.

Το «SOLTERRA» έγινε από την ένωση των λέξεων «SOL» και «TERRA» και όπως είπαν οι επικεφαλής της εταιρίας το όνομα αυτό στο ηλεκτρικό τους όχημα το έδωσαν προς «αναγνώριση» της μητέρας φύσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV της Subaru είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru.

Ο προγραμματισμός είναι να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά το 2022. Ωστόσο η Subaru Europe,που είναι η θυγατρική της Subaru Corporation στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι πριν από την παγκόσμια παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Subaru δημιούργησε μια ιστοσελίδα «teaser» ( www.subaru-global.com/solterra/en/ ).

Το «SOLTERRA» θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της SUBARU, δηλαδή των SUBARU XV, FORESTER, OUTBACK και ASCENT και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης