Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ενδείκνυνται τα cabrio αυτοκίνητα. Και η Bentley Motors, η οποία προσπαθεί να μην αφήσει παραπονεμένους τους λάτρεις των ανοιχτών οχημάτων, παρουσίασε την Continental GT Speed Convertible. Είναι η νέα ναυαρχίδα του κορυφαίου Grand Tourer, σε cabrio έκδοση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  Continental GT Speed Convertible κατασκευάζεται στο Crewe, στο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα εργοστάσιο της Bentley, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την Continental GT Speed. Όλο το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με κάθε λεπτομέρεια.

Πριν αναφέρουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της Continental, ας πούμε δύο πράγματα για την οροφή. Είναι τύπου «Z-fold» και ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού σε 19 δευτερόλεπτα. Λειτουργεί και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα του οχήματος να μην υπερβαίνει τα 50 χιλιόμετρα.

Ο μηχανισμός αναδίπλωσης Z-fold είναι ο πιο προηγμένος του είδους του. Η τεχνολογία κορυφαία. Δεν θα μπορούσε να γινόταν και διαφορετικά. Οι μηχανικοί βελτίωσαν το σύστημα στεγανοποίησης και ακουστικής. Με τις μετατροπές που έκαναν εκτός από τις βελτιώσεις στη στεγανοποίηση κατέβασαν κατά τρία ντεσιμπέλ σε σύγκριση με τον προκάτοχό της το επίπεδο θορύβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκίνητο-κόσμημα. Τώρα το πόσο ακριβό είναι το «κόσμημα» αυτό δεν θα σας το πω τώρα για να μην σας απογοητεύσω.

Ας δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Bentley Continental GT Speed Convertible.
Κρατηθείτε. Οι επιταχύνσεις θα σας «κόψουν» την ανάσα.

Η 3ης γενιάς ανοιχτή έκδοση του κορυφαίου Grand Tourer έχει τις ίδιες προδιαγραφές με την κλειστή. Η βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα 6,0 λίτρων W12 αποδίδει  659 ίππους και 900 Nm ροπής. Ούτε τα μονοθέσια της F3 δεν έχουν τόσους ίππους. Η επιτάχυνση είναι τρομακτική. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Είπαμε «κρατηθείτε». 

 

Ξεκινά από 300.000 λίρες

Αν θέλετε να απολαύσετε τη βόλτα σας, η GT Speed Convertible είναι ιδανική. Αν θέλετε να κινηθείτε γρήγορα, κανένα πρόβλημα. Η τελική, σύμφωνα με την επίσημη εργοστασιακή μέτρηση, είναι 335 χλμ./ώρα. Θυμηθείτε ότι στους αυτοκινητόδρομους το όριο είναι 130 χλμ.

Σε μια πίστα μπορείτε να ξεδιπλώσετε τις αρετές της Bentley. Έχει προηγμένο πλαίσιο, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, carbon κεραμικά φρένα.

Το μοντέλο διατίθεται σε επτά ιδιαίτερα εξωτερικά χρώματα οροφής, συμπεριλαμβανομένης μιας σύγχρονης ερμηνείας του παραδοσιακού βρετανικού τουίντ. Τα πιο κλασικά χρώματα, μαύρο, μπλε και γκρι είναι μεταξύ των άλλων επιλογών. Επιπλέον προσφέρονται οκτώ εσωτερικές επενδύσεις οροφής, από New Red έως Magnolia.

Όλο το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο. Οι καπιτονέ δερμάτινες ταπετσαρίες με αδαμάντινο μοτίβο, τα κεντητά προσκέφαλα Speed, ο συνδυασμός δέρματος και Alcantara στο τιμόνι και σε άλλα σημεία της καμπίνας είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερου design λεπτομέρειες του εσωτερικού.

Συμπληρώνονται από καπλαμά σε Piano Black στον βασικό εξοπλισμό, ενώ οι αποχρώσεις Dark Stain Burr Walnut, Dark Fiddleback Eucalyptus και Crown Cut Walnut προσφέρονται χωρίς επιπλέον κόστος. 

Όσοι κατοικούν σε ψυχρά κλίματα θα χαρούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, με ελεγχόμενη ροή θερμού ή ψυχρού αέρα στην περιοχή γύρω από τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα. Το τιμόνι είναι και αυτό θερμαινόμενο όπως και τα υποβραχιόνια.

Αν είστε ικανοποιημένοι με όλα όσα διαβάσατε, ήρθε η ώρα να μάθετε και την τιμή της…
Στην Αγγλία ξεκινάει από 300.000 αγγλικές λίρες. Στη χώρα μας μας, από την άλλη, με τους φόρους η τιμή εκτοξεύεται σε πολύ μεγάλα νούμερα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης