Τρεις τυχεροί και φυσικά πάμπλουτοι πελάτες θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες το αυτοκίνητο των ονείρων τους, καθώς η Bugatti ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι παραδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζονται 12 οχήματα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν περάσει την πόρτα του εργοστασίου στο Molsheim, 70 από τις συνολικά 500 μονάδες της Chiron. Για να παραχθεί ένα αυτοκίνητο απαιτούνται έξι μήνες και 20 εξειδικευμένοι μηχανικοί. Το hypercar αποτελείται από περίπου 1.800 μέρη, τα οποία συναρμολογούνται στο χέρι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το κόστος μιας Chiron αγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ και ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος αμέσως μετά την παραγγελία να επισκεφθεί το εργοστάσιο στην Αλσατία. Εκεί τον περιμένει ο σχεδιαστής και ο επικεφαλής μηχανικός. Μαζί επιλέγουν τα χρώματα, τις επενδύσεις, το δέρμα, την απόχρωση του carbon, τις ραφές και τις ζώνες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ξεκινά η διαδικασία συναρμολόγησης του αυτοκινήτου, η βαφή του αμαξώματος και των τμημάτων και η τοποθέτηση των μηχανικών μερών. Αφού οι μηχανικοί κάνουν όλους τους ελέγχους και δοκιμάσουν τον θηριώδη W16 8.0 quad-turbo κινητήρα στο δυναμόμετρο, οι τεχνίτες αναλαμβάνουν την τοποθέτηση του σαλονιού στην καμπίνα. Έπειτα από 180 μέρες περίπου, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη ή να μεταφερθεί στην αντιπροσωπεία της εταιρείας όπου έχει γίνει η παραγγελία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης