Έτοιμα τα πρώτα Audi Q3

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:07
Έτοιμα τα πρώτα Audi Q3

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου compact SUV, καθώς ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή του αυτοκινήτου στο εργοστάσιο της Audi.

Το καινούργιο Q3 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Gyor της Ουγγαρίας, δίπλα στα A3 Sedan και ΤΤ. Οι μηχανικοί στη εργοστάσιο εργάζονται σε φουλ ρυθμούς, με τις πρώτες μονάδες του πολυαναμενόμενου μοντέλου να είναι ήδη έτοιμες.

Το νέο Q3 αναβαθμίστηκε ριζικά τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και τεχνολογιών. Η αύξηση των διαστάσεων του αμαξώματος έχει ωφελήσει σημαντικά τους διαθέσιμους χώρους στο εσωτερικό, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα.

Το λανσάρισμα στις αγορές της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους. Αρχικά, θα προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Στη βάση τοποθετείται ο 1.5 TSI απόδοσης 130 και 150 ίππων, με τον 2.0 TSI των 190 και 250 ίππων να ακολουθεί. Στους diesel υπάρχει ο 2.0 TDI με τους 150, 190 και 240 ίππους. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο S Tronic, ενώ οι ισχυρότερες εκδόσεις φέρουν και σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Αργότερα, θα προστεθούν στην γκάμα μία plug-in hybrid έκδοση που συνδυάζει τον 1.5 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά και οι κορυφαίες SQ3 και RS Q3.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Audi Q3 στοχεύει στην κορυφήΤελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:07