Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι το νέο της δημιούργημα, το υπέροχο sportcar των 700 ίππων είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όσον αφορά στους χρόνους μέσα σε πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 911 GT2 RS ξεπέρασε τους πάντες στο θρυλικό circuit του Nurburgring Nordschleife, ολοκληρώνοντας την απαιτητική διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων σε 6 λεπτά, 47 δευτερόλεπτα και 3 δέκατα.

Πίσω από το τιμόνι της πανίσχυρης GT2 RS ήταν ο Lars Kern. Ο επαγγελματίας Γερμανός οδηγός, ανέπτυξε στη μεγάλη ευθεία της πίστας ταχύτητα 313 χλμ./ώρα, με τη μέση ωριαία να είναι στα 184,11 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το 6:47.3, η Porsche συνέτριψε το ρεκόρ της Lamborghini Huracan Performante στην «Πράσινη Κόλαση», προκαλώντας ενθουσιασμό σε μηχανικούς, στελέχη και επικεφαλής της μάρκας. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστεί ως το ισχυρότερο και γρηγορότερο που έχει κατασκευάσει ποτέ η φημισμένη μάρκα από τη Στουτγάρδη, επικρατώντας και της «υπερηχητικής» 918 Spyder. Τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του εξακύλινδρου 3,8 biturbo κινητήρα, με την απόδοση να φθάνει τους 700 ίππους και τα 750 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK επτά σχέσεων με αγωνιστικές ρυθμίσεις. Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 8,3΄΄. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα, με τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας να τοποθετούν νέα εξάτμιση από τιτάνιο, carbon κεραμικά φρένα, μονομπούλονες ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά διαστάσεων 265/35 ZR 20 μπροστά και 325/30 ZR 21 πίσω.

Σε καπό, φτερά, καθρέπτες, πίσω πτέρυγα και αεραγωγούς έχει χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα και CFRP (carbon-fibre reinforced plastic), ενώ η οροφή είναι από μαγνήσιο. Στην καμπίνα ξεχωρίζουν τα αγωνιστικών προδιαγραφών καθίσματα, το τιμόνι με τα paddle shifters και οι επενδύσεις από μαύρο δέρμα, κόκκινη alcantara και carbon.

Εξοπλίζεται με σύστημα τετραδιεύθυνσης, PSM με Sport λειτουργία, Porsche Track Precision, με το πακέτο Chrono να περιλαμβάνεται στα έξτρα. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία ξεκινά από 285.220 ευρώ και στη Βρετανία από 207.506 λίρες.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης