Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Η Mercedes-Benz SLR McLaren είναι ένα πολύ ξεχωριστό supercar, που εξελίχθηκε από κοινού από την Mercedes-Benz και την McLaren, την εποχή που πρωτοσυνεργάστηκαν στην Formula 1. Το πλαίσιο κατασκευαζόταν στη Βρετανία, ενώ η συναρμολόγηση γινόταν στο χέρι. Ο κινητήρας παραγόταν στις εγκαταστάσεις της AMG στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λανσαρίστηκε το 2003, με την παραγωγή να ανέρχεται στις 500 μονάδες το χρόνο. Μέχρι τον τερματισμό της κατασκευής του μοντέλου, είχαν κατασκευαστεί συνολικά 3.500 αντίτυπα.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επενδύει «γερά» στη ξεχωριστή Mercedes-Benz SLR McLarenΈνας επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ, με πάθος προφανώς για την SLR McLaren, μόλις πρόσφατα απέκτησε ένα τέτοιο αυτοκίνητο και φυσικά νιώθει πανευτυχής. Το αξιοπερίεργο ωστόσο, είναι το γεγονός πως διαθέτει στο γκαράζ του… άλλα οκτώ ίδια μοντέλα! 

Ο Manny Khoshbin αγόρασε λοιπόν, την ένατη Mercedes-Benz SLR McLaren, για να την προσθέσει στη συλλογή του με τις υπόλοιπες. Το συγκεκριμένο σπορ αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 625 ίππους και 780 Nm ροπής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοκίνητα σαν το εικονιζόμενο, στο μέλλον θα κοστίζουν στην κυριολεξία μια… περιουσία! Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με πέντε σχέσεις, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 337 χιλιόμετρα. Ο χρόνος για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι 3 δευτερόλεπτα.

Η τιμή μιας Mercedes-Benz SLR McLaren στη Γερμανία, την περίοδο που προσφερόταν (2003-2009), ήταν 476.000 ευρώ περίπου. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής ο Αμερικάνος και παθιασμένος λάτρης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου για τις εννέα SLR του ή πότε θα σταματήσει να… αγοράζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Mercedes-Benz EQS 580 4Matic είναι το πιο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς

Η Mercedes παρουσίασε δύο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις- Πρώτη «γεύση» από τις EQB και EQS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης