Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποκάλυψη του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γερμανικής φίρμας που ανήκει στη νεοσύστατη σειρά EQ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Mercedes, ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του εργοστασίου του Hambach στη Γαλλία, προκειμένου να υποδεχθεί το νέο ηλεκτρικό μοντέλο. Η γερμανική εταιρεία θα επενδύσει στη συγκεκριμένη μονάδα το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας μία ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Mercedes δεν αποκάλυψε σε ποια κατηγορία θα ανήκει το πρώτο όχημα της σειράς EQ, ούτε πότε θα μπει στην παραγωγή. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι το Hambach θα αποτελέσει τμήμα των εργοστασίων compact μοντέλων της εταιρείας μαζί με τη μονάδα του Rastatt στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρικής κινητικότητας «E-Mobility», η Daimler θα δημιουργήσει ειδικές γραμμές παραγωγής σε έξι εργοστάσια και πέντε μονάδες κατασκευής μπαταριών. Στόχος της είναι να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα όλων των κατηγοριών έως το 2022.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης