Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Στην Ευρώπη αναμένεται προς τα τέλη του μήνα, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίασή του, στις 21 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η plug-in υβριδική έκδοση του Wrangler με το λογότυπο 4xe είναι η πιο προηγμένη στη μακρά ιστορία του εμβληματικού μοντέλου. Τροφοδοτείται από έναν δίλιτρο turbo κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής απόδοσης 380 ίππων. Η δύναμη μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων TorqueFlite.

Το Wrangler 4xe μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, αρκεί η μπαταρία να είναι φορτισμένη. Έχει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 3,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.Κάνει τα 0-100 σε 6,4 δευτερόλεπτα.

Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο, το σύστημα τετρακίνησης, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, τους στιβαρούς άξονες Dana και την ηλεκτρική αποσύνδεση της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, το Jeep έχει ακόμη υψηλότερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιστοποίηση «Trail Rated» αποδεικνύει τις off road αρετές. Την ίδια στιγμή, είναι ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις. Η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης κινεί αθόρυβα το Wrangler 4xe στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην εξοχή, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαύσουν τον ήχο της φύσης.

Όπως όλα τα μοντέλα της Jeep, έτσι κι αυτό, εφοδιάζεται με τα πλέον προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας, καθώς και με μια πλήρη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενεργό σύστημα διατήρησης της ταχύτητας, ενεργό σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας και πολλά ακόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεπουλάει το Jeep Gladiator στην Ελλάδα

To πιο ισχυρό και γρήγορο Jeep Wrangler

Από 22.900 ευρώ το νέο Jeep Compass

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης