Το μικρό crossover της γερμανικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο με την ονομασία Mokka X, έχοντας αναβαθμισμένη εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και αποδοτικούς κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανεωμένη έκδοση του επιτυχημένου εμπορικά μοντέλου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο. Φέρει νέους προφυλακτήρες, γρίλια και φώτα ημέρας LED, με το σχήμα του να είναι πιο σπορ και επιθετικό. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια ζαντών και χρωμάτων για το αμάξωμα.

Στην καμπίνα οι αλλαγές είναι περισσότερες, με το ταμπλό να είναι εντελώς καινούργιο, περιλαμβάνοντας το σύστημα πολυμέσων IntelliLink, με οθόνη αφής 7 ιντσών και προαιρετικά 8 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ο νέος πίνακας οργάνων υιοθετεί τη φιλοσοφία του Astra, με τη λειτουργικότητα να έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το Mokka Χ εξοπλίστηκε με τον 1.4 Direct Injection Turbo κινητήρα, απόδοσης 152 ίππων, που είδαμε στο Astra. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, σύστημα start/stop και τετρακίνηση adaptive AWD με ηλεκτρομαγνητικά ελεγχόμενους συμπλέκτες. Εμφανίζει μέση κατανάλωση 6,6 λίτρα ανά χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 154 γρ/χλμ. Στη γκάμα υπάρχει και ο γνωστός 1.6 diesel με τους 110 και 136 ίππους.

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, με τη νέα γενιά Opel Eye κάμερας να είναι στα έξτρα, όπως και τα φώτα Adaptive Forward Lighting LED. Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας «Traffic Sign Assistant», το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης «Forward Collision Alert» και προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας «Lane Departure Warning».

Δείτε όλη τη γκάμα της Opel

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης