Εργοστασιακές προστατευτικές ασπίδες στα Ford Transit και Tourneo

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 09:18
Εργοστασιακές προστατευτικές ασπίδες στα Ford Transit και Tourneo

Μία νέα σειρά προστατευτικών ασπίδων που τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα στα επαγγελματικά οχήματα της γκάμας της, παρουσίασε η Ford.

Σχεδιασμένες με γνώμονα τη χρήση σε σχολικά λεωφορεία, οχήματα πρώτων βοηθειών, δημόσια μέσα μεταφοράς και ταξί, οι συγκεκριμένες ασπίδες θα συμπεριληφθούν τόσο στον ήδη υπάρχοντα προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό (PPE), όσο και στα πρωτόκολλα υγιεινής της χειριστών των εν λόγω οχημάτων.

Καθώς οι ασπίδες θα ενταχθούν στην επίσημη γκάμα αξεσουάρ της Ford, οι πελάτες θα μπορούν σύντομα να τις παραγγέλνουν μέσω του δικτύου εμπόρων της εταιρείας, καθώς και μέσω του Ford Online Shop, σε επιλεγμένες αγορές. Οι συγκεκριμένες προστατευτικές ασπίδες έχουν ήδη περάσει με επιτυχία τις αυστηρές δοκιμές ασφάλειας, ποιότητας και αντοχής της Ford.

Kατασκευάζονται από διαφανές πλαστικό υλικό PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) και φέρουν ενσωματωμένους ιμάντες για απλή εγκατάσταση, ενώ μπορούν να απολυμαίνονται εύκολα και γρήγορα από τους ίδιους τους χειριστές των οχημάτων.

Συνοδεύονται από αφαιρούμενες βεντούζες και κλιπ ώστε να στερεώνονται διακριτικά στα παράθυρα και στα υπόλοιπα σημεία ασφάλισης της καμπίνας. Οι πελάτες μπορούν να τοποθετούν, να ρυθμίζουν και να προσαρμόζουν τις ασπίδες χωρίς μετατροπές στο εσωτερικό, ενώ όταν δεν χρησιμοποιούνται αποθηκεύονται έξυπνα με ελάχιστες απαιτήσεις χώρου.

Είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην περιορίζουν την άνεση των επιβατών, την ευρυχωρία  του εσωτερικού ή τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης και εξαερισμού. Το διαφανές PVC επιτρέπει επίσης στον οδηγό να έχει πλήρη ορατότητα μέσα από το παρμπρίζ, τα πλαϊνά παράθυρα και τους καθρέπτες, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ακούνε και να βλέπουν ο ένας τον άλλον, κανονικά.

Τα σημεία τοποθέτησης των προστατευτικών ασπίδων είναι τα εξής:

• Ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού
• Πίσω από τα εμπρός καθίσματα, διαχωρίζοντάς τα από την υπόλοιπη καμπίνα
• Ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό και πίσω από τα εμπρός καθίσματα
• Ανάμεσα και πίσω από τον οδηγό και το συνοδηγό, και ανάμεσα στα καθίσματα της δεύτερης σειράς

Αρχικά, θα είναι διαθέσιμες στα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα Transit, Transit Custom και Tourneo Custom. Αργότερα θα τα δούμε στα Transit / Tourneo Connect και Transit / Tourneo Courier.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 09:18