Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετά εμπόδια να ξεπεράσουν, όπως οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και γυαλί. Η Renault όμως, στο εργοστάσιο της στην Ισπανία, έχει μία ακόμα πρόκληση να ξεπεράσει, πιο εσωτερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο κατασκευής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας έπεσε θύμα πολλαπλών κλοπών ανταλλακτικών (σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους), που κόστισαν στην εταιρεία σχεδόν 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, ένας από τους οδηγούς που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Renault στην Ισπανία, ήρθε σε συνεννόηση με εκπρόσωπο μιας άλλης εταιρείας μεταφορών και με τη βοήθεια ενός δεύτερου υπαλλήλου της Renault, τα εξαρτήματα μπόρεσαν να βγουν κρυφά από το εργοστάσιο χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού η Arcese España, η προαναφερθείσα εταιρεία μεταφορών, καθώς και ο επικεφαλής ασφαλείας της Renault, εξέφρασαν παράπονα για πιθανή κλοπή ανταλλακτικών που προορίζονταν για το εργοστάσιο της Βαγιαδολίδ. Όπως προέκυψε, μετά από έλεγχο στα πλάνα ασφαλείας, βρέθηκαν αποδείξεις που δείχνουν ότι τα εξαρτήματα είχαν κλαπεί με βοήθεια από μέσα. Έκτοτε συνελήφθησαν και οι τρεις ύποπτοι, αλλά η έρευνα παραμένει ανοιχτή και οι περαιτέρω συλλήψεις δεν αποκλείονται.

Η Arcese ανέφερε την κλοπή δεκάδων καταλυτών, οι οποίοι επρόκειτο να παραληφθούν από το εργοστάσιο του Βαγιαδολίδ, αλλά είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Μετά από περαιτέρω έρευνα, η Renault ανακάλυψε την κλοπή δύο παλετών γεμάτων μπεκ, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν κλαπεί το 2021 αλλά δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ λόγω ελαττωματικών καμερών ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι ως αποτέλεσμα αυτών των ληστειών, η Renault έχασε 600.000 ευρώ. Δεν είναι σαφές εάν οι απώλειες που αναφέρθηκαν και από τις δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των ίδιων των ακατέργαστων ανταλλακτικών ή το κόστος συν τις ζημίες που προκαλούνται από τις προκύπτουσες καθυστερήσεις κατασκευής.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης