Επιμέλεια :Περικλής Χαλάτσης

Το τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford είναι εξίσου εντυπωσιακό όπως και τα άλλα δύο προηγούμενα. Το σενάριο διαδραματίζεται στην άγρια φύση του Peak District. Μια ομάδα ορειβατών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Σύμφωνα με το σενάριο, κάποιος από τους ορειβάτες έχει τραυματιστεί.
Μέσα στη νύχτα η δρ Natalya Kennedy λαμβάνει μία κλήση έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδρά αμέσως και ενημερώνει την ειδική ομάδα για το σήμα κινδύνου. Δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Η δρ Kennedy και ένα από τα Rangers που μεταφέρουν την Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain σε απομονωμένες τοποθεσίες ξεκινά μια ακόμα δύσκολη αποστολή.  

Το τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τη γιατρό από τη Μ. Βρετανία, όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της με την Ομάδα  Διάσωσης Βουνού. Η γιατρός προσπαθεί να συγκεντρωθεί. 

Είναι εκπαιδευμένη να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις γι΄ αυτό και παίρνει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Η γιατρός πρέπει να φτάσει γρήγορα στη δύσβατη περιοχή για να σώσει τη ζωή κάποιου που τραυματίστηκε στην άγρια φύση του Peak District.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε φορά που οι εθελοντές φορούν τα κόκκινα μπουφάν βιώνουν ένα διαφορετικό είδος πίεσης. Οι γενναίοι διασώστες καλούνται να επέμβουν για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που κινδυνεύει. Κάθε περιστατικό από τα τελευταία 60 που έχουν αναλάβει έχει την ιδιαιτερότητά του. Μπορεί οι περιοχές να τους είναι γνωστές ή τα περιστατικά να είναι αντιμετωπίσιμα, δεν παύει όμως να είναι επικίνδυνα.

Το 3ο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τη Natalya και την ομάδα της, ανακαλύπτοντας την υπερηφάνεια που νιώθει ως εθελόντρια. Σε αυτή την αχανή έκταση οι απαιτήσεις είναι ειδικές. Η γιατρός αποκαλύπτει ακόμη το τραγικό περιστατικό που την οδήγησε να επιλέξει την ιατρική αλλά και γιατί, ενώ ήδη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο, έγινε εθελόντρια.

 

 

Διάσωση στο Όρος Derby: Το σενάριο του 3ου επεισοδίου

Tο Peak District είναι μια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και καλύπτει στο Ην. Βασίλειο μια επιφάνεια 1.483 km2. Συνορεύει με τέσσερις διαφορετικές κομητείες. Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μιας ώρας από την περιοχή, κάτι που την καθιστά δημοφιλή για περιπατητές, ορειβάτες και λάτρεις της φύσης.

Η Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain εργάζεται από το νότιο τμήμα του πάρκου και τώρα έχει δύο ειδικά τροποποιημένα Ford Ranger που βοηθούν σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης σε συχνά απομονωμένες και δυσπρόσιτες εκτός δρόμου τοποθεσίες.

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. 

Μετά το πέρας των γυρισμάτων στο 3ο επεισόδιο η γιατρός Natalya Kennedy από το Derby Mountain Rescue Team, UK δήλωσε:

«Είναι προνόμιο να σου επιτρέπεται να φοράς το κόκκινο μπουφάν, το οποίο σου δίνουν όταν γίνεις δεκτός στην ομάδα, αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου. Και υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον κάτι που είναι επόμενο αυτού, όπως και εμπιστοσύνη και αυτό βρίσκεται στην καρδιά κάθε μέλους της ομάδας.»                
Ο παραγωγός της Ford Lifesavers Tim Clifford είπε σχετικά:

«Η κινηματογράφηση σε αυτές τις απομονωμένες τοποθεσίες θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά ακολουθήσαμε τις οδηγίες της Derby Mountain Rescue Team και η διαδικασία κύλισε ομαλά χάρη σε μία τέλεια συντονισμένη ομάδα. Αυτό μαρτυρά τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των ανθρώπων αυτών. Εκείνο που μας εντυπωσίασε πάνω απ’ όλα ήταν η αφοσίωση και το θάρρος που επέδειξαν. Αν και πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, εθελοντές, όταν φοράνε αυτό το κόκκινο μπουφάν είναι σα να μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες.»

Τα επεισόδια της σειράς  «Lifesavers»
Το πρώτο επεισόδιο  γυρίσθηκε στις 31 Μαΐου 2021 με πρωταγωνιστή μια εθελόντρια στην υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας στην Ισπανία.

Το δεύτερο επεισόδιο γυρίσθηκε στις 21 Ιουνίου 2021 στην Τσεχία και το θέμα ήταν διάσωση σε νερό.
Το τρίτο επεισόδιο γυρίσθηκε στις 12 Ιουλίου 2021 στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία .

Ακολουθούν στις  2 Αυγούστου 2021 τα γυρίσματα  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασσαλίας στη Γαλλία και θα είναι το 4ο επεισόδιο.
Στις 23 Αυγούστου θα γυρισθεί το 5ο επεισόδιο  στη Σλοβενία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Υπάρχει και ένα 6ο επεισόδιο στη Γερμανία αλλά ακόμη η ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης