Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πέντε χρόνια αφότου ξεκίνησε το project του πρώτου SUV μοντέλου της ιστορίας της, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι οι πρώτες μονάδες παραγωγής είναι έτοιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DBX κατασκευάζεται στην ολοκαίνουρια γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου στο St Athan της Ουαλίας. Πρόκειται για το πιο σημαντικό αυτοκίνητο στη σύγχρονη ιστορία της Aston Martin, αυτό που εγκαινιάζει τη νέα εποχή της μάρκας, θέτοντας νέα δεδομένα στους τομείς της πολυτέλειας, του στυλ και των επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραδόσεις του οχήματος θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, με τους 500 πρώτους πελάτες να λαμβάνουν ως δώρο το πακέτο «1913», ένα μοναδικό βιβλίο υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής της εταιρείας και μία πρόσκληση για την εορταστική εκδήλωση «Waldorf Astoria».

Θυμίζουμε ότι η τιμή της DBX ξεκινά στη Βρετανία από τις 158.000 λίρες, στη Γερμανία από 193.500 ευρώ, στην Ιαπωνία από 22.995.000 γιεν και στις ΗΠΑ από 189.900 δολάρια.

Η Aston Martin το χαρακτηρίζει ένα SUV με ψυχή sport car. Κατασκευάζεται χειροποίητα, συνδυάζοντας την κορυφαία ποιότητα των υλικών με την εργονομία. Χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, καλύπτει κυριολεκτικά οποιαδήποτε απαίτηση των πελατών.

Για την κίνηση φροντίζει ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας απόδοσης 550 ίππων και 700 Nm ροπής. Το μοτέρ προέρχεται από την AMG και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης, κεντρικό διαφορικό και πίσω μπλοκέ, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα.

Από τον εξοπλισμό δεν λείπει η αερανάρτηση, η οποία αυξάνει και μειώνει την απόσταση από το έδαφος ανάλογα με τις συνθήκες και το προφίλ οδήγησης. Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 χλμ./ώρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης