Η γερμανική φίρμα ωφελείται όλο και περισσότερο από την ένταξή της στο Groupe PSA και την πραγματοποίηση του στρατηγικού σχεδίου PACE!.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε 12 μήνες, η εταιρεία κατάφερε να αναδιοργανωθεί, να περικόψει τα πάγια έξοδα της και να υπογράψει συμφωνίες για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι κατέγραψε κέρδη 502 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Opel τήρησε επίσης τη δέσμευσή της να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των ανώτερων κλιμακίων της διοίκησης, περικόπτοντας κατά 25% τις διευθυντικές θέσεις. Παράλληλα, παραμένει πιστή στο στόχο της για αποφυγή του κλεισίματος εργοστασίων και των επενδύσεων σε διάφορους τομείς. Την ίδια στιγμή, το Μηχανολογικό Κέντρο του Rüsselsheim έχει ενισχύσει τη θέση του στην «καρδιά» του δικτύου του Groupe.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το 2020, η μάρκα θα παρουσιάσει τέσσερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων είναι το Corsa EV, ενώ έως το 2024 κάθε μοντέλο της γκάμας θα διαθέτει μία ηλεκτρική έκδοση. Η υποδομή φόρτισης παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Γι’ αυτό, η Opel θα έχει συμμετοχή σε ένα project υποδομής φόρτισης στην έδρα της εταιρίας, με εταίρους όπως η πόλη του Rüsselsheim.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Opel, Michael Lohscheller, η υλοποίηση του σχεδίου PACE! παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για όλο τον οργανισμό. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο πλαίσιο του σχεδίου και θα επιτύχουμε τη βιωσιμότητά μας ως γερμανική μάρκα».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης