Η αμερικανική εταιρεία έκανε τελικά τη μεγάλη έκπληξη και παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το πρωτότυπο GT, το οποίο αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζεται από την Ford ως ένα supercar πολύ υψηλών επιδόσεων, με τέλεια αεροδυναμική. Είναι  κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά, όπως ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ενώ αισθητικά υιοθετεί αρκετά στοιχεία από τους προκατόχους του. 

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω και τα καθίσματα είναι χαμηλά τοποθετημένα, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους. Εξοπλίζεται με ζάντες 20 ιντσών και έχει ενεργή πίσω πτέρυγα, αυτόματα ρυθμιζόμενη. Η καμπίνα συνδυάζει το σύγχρονο με το ρετρό, διαθέτοντας σπορ τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων SYNC 3 στην κεντρική κονσόλα και πεντάλ ρυθμιζόμενα σε απόσταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Ford η έκδοση παραγωγής που θα δούμε την επόμενη χρονιά, θα έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες κιλών/ίππο και θα πωλείται σε επιλεγμένες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Το νέο GT τροφοδοτείται από τον 3.5 EcoBoost κινητήρα με δύο turbo, αποδίδοντας πάνω από 600 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. 
        

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης