Renault και Caterham ανακοίνωσαν και επίσημα τη συνεργασία τους, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός νέου sport αυτοκινήτου. Για να το επιτύχουν αυτό και να μοιραστούν τα έξοδα, η βρετανική εταιρεία θα αποκτήσει το 50% της Automobiles Alpine Renault και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια νέα μάρκα με την ονομασία Société des Automobiles Alpine Caterham.

Οι δύο εταιρείες θα κατέχουν από το 50% και θα κατασκευάσουν από κοινού το νέο Alpine, με καθεμία ωστόσο να έχει τον δικό της σχεδιασμό, μηχανικά μέρη και, φυσικά, σήμα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνει στο εργοστάσιο της πόλης Dieppe στη Γαλλία, εκεί όπου παράγονται το Clio RS και τα αγωνιστικά οχήματα της Renault.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μοντέλο της Caterham θα είναι cabrio, ενώ αυτό της Renault coupe. Και τα δύο θα τροφοδοτούνται είτε από τον 1,6 turbo κινητήρα του Clio RS, απόδοσης 200 ίππων, είτε από τον δίλιτρο turbo του Megane Cup με τους 265 ίππους.

Η συνολική παραγωγή θα είναι περίπου 10.000 μονάδες και η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 40.000 και 50.000 ευρώ, με το λανσάρισμα στην αγορά να υπολογίζεται για το 2015 ή το 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης