Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η νέα γενιά του Honda Civic Type-R πριν ακόμα πετάξει το καμουφλάζ της, κατάφερε να θέσει νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka. Το μοντέλο αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο, όμως σήμερα η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά στοιχεία του ισχυρότερου Type-R  όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο εξοπλίζεται με κινητήρα turbo VTEC 2λτ. αποδίδοντας 329 άλογα και 420 Nm ροπής. Καταφέρνει το 0-100 σε 5.4 δευτ. ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 275χλμ./ώρα με το κιβώτιο να είναι αποκλειστικά χειροκίνητο. Το αυτοκίνητο μάλιστα είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τιμή κοντά στα 54.400 ευρώ.

Σχεδιαστικά το νέο Type-R είναι πιο ήπιο υιοθετώντας πιο καθαρές γραμμές και όντας αρκετά κοντά (σχεδιαστικά τουλάχιστον) με την απλή έκδοση. Βέβαια το sport DNA αναλαμβάνουν ο πιο επιθετικός πρόβολος, ο αρκετά μεγαλύτερος αεραγωγός και φυσικά η τριπλή απόληξη της εξάτμισης που συνεχίζει να είναι το σήμα κατατεθέν. Παράλληλα οι ζάντες είναι 19 ιντσών ενώ η αεροτομή έχει τοποθετηθεί αρκετά ψηλότερα για καλύτερη αεροδυναμική.

Στο εσωτερικό η εναλλαγή κόκκινης και μαύρης ταπετσαρίας στα καθίσματα, εκτινάσσουν την σπορ ατμόσφαιρα ενώ φυσικά το παρών δίνουν τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η κεντρική οθόνη αφής. Μάλιστα υπάρχει πλέον ειδικό καταγραφικό στο σύστημα που παρέχει στον οδηγό δεδομένα σε real time σχετικά με το αυτοκίνητο και τις λειτουργίες του. Ο οδηγός επίσης έχει ανάμεσα σε άλλα και το νέο πρόγραμμα παραμετροποίησης της οδήγησης +R.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης