Ο Παγκόσμιος Ανεξάρτητος Οργανισμός Global NCAP πραγματοποίησε τις καθιερωμένες δοκιμές πρόσκρουσης σε πέντε δημοφιλή αυτοκίνητα που κατασκευάζονται και πωλούνται στην Ινδία, με τα αποτελέσματα να σοκάρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, τα Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio και Hyundai Eon (Atos) δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα αστέρι! Όλα υποβλήθηκαν σε μετωπική πρόσκρουση με 64 χλμ./ώρα, αλλά κανένα δεν μπόρεσε να περάσει τα crash test στην προστασία ενήλικων επιβατών. Το Kwid, μάλιστα, δοκιμάστηκε σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων η μία με αερόσακο οδηγού.

O NCAP ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους τα οχήματα υπέστησαν βαρύτατες παραμορφώσεις, το πλαίσιο έδειξε σημάδια αστάθειας και κατάρρευσης κατά τη σύγκρουση, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος οι επιβάτες θα υποστούν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το Maruti Suzuki Selerio, τα υπόλοιπα αξιολογήθηκαν με δύο αστέρια στην ασφάλεια των παιδιών, η μόνη μέτρια επίδοση. Να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα οχήματα αφορούν την ινδική αγορά και δεν πωλούνται στην Ευρώπη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης