Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Μια καλή μεταγραφή έκανε το γκρουπ της Stellantis. Με την τοποθέτηση του Γάλλου François Leboine στη θέση του Επικεφαλής Σχεδιασμού των Fiat & Abarth, αναβαθμίζει το όλο concept και ξεκινάει να αναπτύσσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την 1η Ιουνίου του 2021 ο François Leboine, εντάσσεται στο τμήμα σχεδιασμού της Stellantis και θα αναφέρεται στον Επικεφαλής Σχεδιασμού της Stellantis Jean-Pierre Ploué.

Ο 46χρονος σχεδιαστής που είναι απόφοιτος του Royal College of Art ,στο παρελθόν ήταν Επικεφαλής του Renault Advanced Design. Έχει δημιουργήσει αρκετά πρωτότυπα αλλά και μερικά από τα πλέον ελκυστικά αυτοκίνητα παραγωγής.

Είναι ένας από τους παθιασμένους σχεδιαστές που διαρκώς ξεπερνάει τα όρια. Πάντα όμως έχει μια εξήγηση γι αυτό που σχεδιάζει.Θα συνεργαστεί στενά με τον Olivier François και εκτιμάται ότι οι δύο σχεδιαστές θα αποτελέσουν το βασικό πυλώνα στην εξέλιξη των Fiat και Abarth.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fiat από την δεκαετία του 1950 είχε αναπτύξει ένα πλήρες κέντρο σχεδιασμού. Από αυτό το κέντρο πέρασαν μεγάλες μορφές σχεδιαστών όπως οι Dante Giacosa,  Pio Manzù, Chris Bangle, Roberto Giolito αλλά και ο Ανδρέας Ζαπατίνα.

Σήμερα το μεγάλο αφεντικό της Stellantis, Carlos Tavares,θέλει να αναβαθμίσει σχεδιαστικά το γκρουπ Fiat & Abarth . Και στο πρόσωπο του François Leboine βρήκε αυτό που έψαχνε. 

Ο κ. Jean-Pierre Ploué, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Stellantis δήλωσε σχετικά: 
«Με χαρά υποδεχόμαστε έναν ταλαντούχο σχεδιαστή με αναγνωρισμένη επαγγελματική αξία. Η μοντέρνα σχεδιαστική του αντίληψη και η ξεχωριστή του προσωπικότητα θα αποτελέσουν βασική κινητήριο δύναμη στο ρόλο του για τη μελλοντική εξέλιξη των Fiat και Abarth».

Αλλά και ο CEO των μαρκών,κ.Olivier François δήλωσε ενθουσιασμένος με την τοποθέτηση του François Leboine στον κόσμο των Fiat και Abarth. Μάλιστα δεν έκρυψε την επιθυμία που είχε για ριζοσπαστικές αλλαγές.

«Ήρθε η ώρα να εκπληρώσουμε το καινούργιο μας όραμα. Να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε στους νέους μας πελάτες με το νέο σχεδιασμό  της επόμενης γενιάς Fiat και Abarth».

Διαβάστε επισης:

Τα εσωτερικά των αυτοκινήτων πάνε σε άλλο επίπεδο

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης