Η γερμανική φίρμα γιορτάζει εφέτος τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του δημοφιλούς sportcar. Στο πλαίσιο της επετείου λοιπόν, δημιούργησε μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TT 20th Anniversary Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 μονάδες. Θα προσφερθεί σε δύο αποκλειστικές αποχρώσεις (Aviator Gray pearl και Nimbus Gray) τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και θα διακρίνεται για τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών, τα Matrix LED φώτα εμπρός και OLED πίσω, τις απολήξεις της εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι και το λογότυπο «20 Years of TT» στα φτερά.

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η επένδυση «Moccasin Brown Fine Nappa» με τις δερμάτινες κίτρινες χειροποίητες ραφές, οι οποίες έχουν εμπνευστεί από το TTS Roadster concept του 1995. Στο κάτω τμήμα του τιμονιού υπάρχει το λογότυπο της έκδοσης, ενώ δεν λείπει η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής κάθε μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Audi virtual cockpit), το σύστημα πολυμέσων (MMI navigation plus), το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Για την κίνηση φροντίζει ο 2.0 TFSI κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων S-tronic. Το TT 20th Anniversary Edition θα είναι διαθέσιμο τόσο ως Coupe όσο και ως Roadster.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης