Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το εντυπωσιακό Mazda6 «κλείνει» τα 20 χρόνια και το γιορτάζει με μία ειδική έκδοση, η οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο για τις αγορές της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο Mazda6 είδες το φως το 2002 και πλέον η τρίτη γενιά του μοντέλου πωλείται στις αγορές σχεδόν όλου του κόσμου, εδώ και μία δεκαετία. Η εταιρία για να γιορτάσει τη μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει το μοντέλο στην κατηγορία του, παρουσιάζει την ειδική έκδοση Mazda6 20th Anniversary Edition, διαθέσιμη τόσο σε αμάξωμα σεντάν όσο και σε wagon.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του αμαξώματος, διαθέσιμα είναι δύο χρώματα για την συγκεκριμένη έκδοση, το σκούρο κόκκινο Artisan Red και το λευκό Rhodium White. Την εορταστική εικόνα του εξωτερικού συμπληρώνουν οι τροχοί 19 ιντσών που έχουν γυαλιστερό ασημί φινίρισμα όπως και η μάσκα. Στο εσωτερικό η Mazda έχει χρησιμοποιήσει καφέ δέρμα Nappa καθώς και καφέ ματ επένδυση για να ανανεώσει την καμπίνα, με το λογότυπο της 20ης επετείου να είναι ανάγλυφο στα μπροστινά προσκέφαλα.

Το 6 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το infotainment προηγούμενης γενιάς της εταιρείας, ενώ οι επιλογές κινητήρα εξαρτώνται και από την αγορά στην οποία προορίζεται. Έτσι προσφέρεται είτε με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων απόδοσης 235 ίππων, είτε με το turbodiesel μοτέρ 2,2 λίτρων απόδοσης 200 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mazda6 20th Anniversary Edition θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία στις αρχές του 2023, με τις τιμές να ανακοινώνονται πιο κοντά στην κυκλοφορία. Εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία στην Ιαπωνία έχει προγραμματιστεί για το τέλος αυτού του μήνα με τιμή στα 30.740 ευρώ για το προσθιοκίνητο μοντέλο και 32.400 ευρώ για το AWD. Το μέλλον του 6 πάντως φαίνεται αβέβαιο, δεδομένου ότι έχει ήδη αποκλειστεί ένα μοντέλο με κίνηση στους πίσω τροχούς που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Mazda.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης