ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Audi αποκάλυψε επίσημα το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας, ένα μοντέρνο, σύγχρονο και νεανικό compact SUV, το οποίο θα προσφέρεται τόσο σε απλή έκδοση αμαξώματος όσο και σε Sportback.

Τα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, διακρίνονται για το εντυπωσιακό design, τις ελκυστικές αναλογίες, τους μεγάλους τροχούς και τις δυναμικά τονισμένες, καθαρές γραμμές. Στο Sportback, η ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής με κουπέ σχήμα καταλήγει σε ένα σπορ πίσω μέρος, με την αεροτομή εδρασμένη βαθιά στο παράθυρο δύο τμημάτων.

Το αμάξωμα έχει μήκος 4,59 μέτρα και η αεροδυναμική εξαιρετική, επιτυγχάνοντας συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 και 0,26, αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 8 χρωμάτων και τριών εξοπλιστικών εκδόσεων η (Basic, Advanced και S Line). 

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει το λανσάρισμαΟ εξοπλισμός είναι πλήρης, με την Audi να προσθέτει για πρώτη φορά τέσσερις διαφορετικές φωτεινές υπογραφές για το αυτοκίνητο, που ελέγχονται από το σύστημα αφής MMI.

Οι χώροι συγκρίνονται με SUV μεγαλύτερου μεγέθους.  Μέσα στην καμπίνα υπάρχουν χώροι αποθήκευσης με όγκο 25 λίτρων, το πορτμπαγκάζ – ανάλογα τη θέση των καθισμάτων – κυμαίνεται από 520 έως 1.490 λτ. στο Q4 e-tron και από 535 έως 1.460 λτ. στο Sportback.

 

520 χιλιόμετρα αυτονομίας

'Ομορφα χρώματα για το αμάξωμα και πολύ δυναμικές γραμμές.

Όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες, η Audi καλύπτει τις απαιτήσεις όλων των οδηγών. Υπάρχουν δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Στη βάση της γκάμας είναι τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron απόδοσης 170 και 204 ίππων.

Η κορυφαία Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση quattro. Η μέγιστη ισχύς των 299 ίππων, εξασφαλίζει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Η πρώτη έκδοση έχει μπαταρία καθαρής ενεργειακής χωρητικότητας 52 kWh και οι άλλες δύο (Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro) μπαταρία 77 kWh. Η αυτονομία αγγίζει τα 520 χιλιόμετρα με τη φόρτιση να γίνεται είτε μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) είτε μέσω  συνεχές (DC).

Με 10 λεπτά φόρτιση παρέχει ενέργεια για 130 χιλιόμετραΗ συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC.

Επιστρέφοντας στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων ενσωματώνει δύο οθόνες, ενώ ένα ξεχωριστό οριζόντιο πάνελ φιλοξενεί τον μικρό μοχλό επιλογής των ταχυτήτων. Εντελώς καινούργιο είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής. Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών.

Προαιρετικά, τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron μπορούν να εξοπλιστούν με μια άλλη σημαντική καινοτομία – την οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας. 

Φυσικά, δεν λείπουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως τα «predictive efficiency assist» (προγνωστική υποβοήθηση ενεργειακής απόδοσης), «adaptive cruise assist» και οι κάμερες «surround view» μια εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια κατά την οδήγηση στην πόλη και κατά τη στάθμευση.

Το Audi Q4 e-tron θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του καλοκαιριού, με τις εκδόσεις Sportback να ακολουθούν προς τα τέλη του. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα του μοντέλου.

Ζάντες από 19 έως 21 ίντσες.

Τεράστιο το πορτμπαγκάζ για τα δεδομένα της compact κατηγορίας.

Πολλά από τα υλικά στην καμπίνα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εντυπωσιακή head-up οθόνη του Audi Q4 e-tron

Ακρίβεια χιλιοστού για το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi

Πόση ασφάλεια παρέχει το νέο Audi A3;

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ανανεωμένο Audi Q2;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης