Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 60η επέτειο της μάρκας, η MINI προχώρησε στη δημιουργία ενός μοντέλου που διακρίνεται για την υψηλή αισθητική, τα ρετρό στοιχεία και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο φέρει την ονομασία MINI 60 Years και θα είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα. Υιοθετώντας την κλασική απόχρωση των βρετανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, η επετειακή έκδοση δηλώνει τις σπορ προθέσεις της μάρκας. Η απόχρωση «British Racing Green IV», αποτυπώνει τον χαρακτήρα και την καταγωγή του  αυτοκινήτου. Συνδυάζεται με βαφή «Pepper White ή Black» για την οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, λωρίδες στο καπό και αποκλειστικές, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών « 60 Years Spoke».

Επίσης, διατίθενται σε άλλες τέσσερις εξωτερικές αποχρώσεις (Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic και MINI Yours Lapisluxury Blue non-metallic).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λογότυπο 60 Years κοσμεί την αριστερή λωρίδα του καπό, τις πλαϊνές υποδοχές των φλας και τα μαρσπιέ. Στην καμπίνα, συναντάται στα εμπρός προσκέφαλα και στο τιμόνι. Η επετειακή σχεδίαση αποτυπώνεται στην προβολή του λογοτύπου LED που γίνεται ορατό με το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Ο στάνταρ εξοπλισμός, περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι, σπορ δερμάτινα καθίσματα, προβολείς και φώτα ομίχλης LED, λευκά φλας και πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack, πακέτο εσωτερικού φωτισμού και πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Όσον αφορά στους κινητήρες, οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κινητήρων βενζίνης και ισάριθμων diesel, απόδοσης από 136 έως 192 ίππους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης