Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα γενναίο φρεσκάρισμα δέχθηκε η ναυαρχίδα των SUV της VW, αποκτώντας πιο μοντέρνα εμφάνιση αλλά και πολλή περισσότερη τεχνολογία. Με απλά λόγια, το καλό, έγινε ακόμα καλύτερο, και φυσικά δεν ξέχασε και τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο συνεχίζει να «πατάει» στην ίδια πλατφόρμα με τον προκάτοχο του, MLB Evo, ενώ σχεδιαστικό highlight αποτελούν οι νέες φωτιζόμενες LED μπάρες, και μπροστά και πίσω. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το επίσης φωτιζόμενο λογότυπο στο πίσω μέρος, ενώ οι ζάντες ποικίλουν σε σχέδιο αλλά και σε μέγεθος (από 19 έως 21 ίντσες και 22 για το Touareg R που θα ακολουθήσει στις 22 Ιουνίου. 

Στο μπροστινό μέρος, οι επανασχεδιασμένοι προβολείς με το τριπλό “L” είναι εντελώς νέοι και χρησιμοποιούν την πλέον προηγμένη τεχνολογία matrix με μικρο-LED ( όπως και στην Porsche Cayenne). Γνωστά ως IQ. Light HD LED matrix, στα συγκεκριμένα φώτα κάθε προβολέας διαθέτει όχι λιγότερα από 19.216 ξεχωριστά ελεγχόμενα micro LED για να προσφέρει τέλειο φωτισμό ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να τυφλώνει τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς. Τα πίσω φώτα έχουν επίσης τροποποιηθεί για να ενσωματώσουν το ίδιο τρίο στοιχείων σχήματος L.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, το νέο Touareg  κρατάει την βασική του σχεδίαση και έρχεται στάνταρ με το Innovision Cockpit. Πρόκειται για τη νέα ορολογία που δηλώνει την ένωση του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων 12 ιντσών με την οθόνη αφής 15 ιντσών. Παράλληλα το infotainment έχει βελτιωθεί ώστε να υποστηρίζει δεδομένα χαρτών υψηλής ανάλυσης HD, μαζί με καλύτερο φωνητικό έλεγχο και ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ορισμένοι από τους διακόπτες είναι πλέον γυαλιστεροί μαύρου χρώματος και υπάρχει ανανεωμένος ambient φωτισμός με την επιγραφή “Touareg” στην πλευρά του ταμπλό του συνοδηγού. Η VW εγκαθιστά επίσης πιο ισχυρές θύρες USB-C και προσφέρει head-up display καθώς και ένα ηχοσύστημα Dynaudio 730 Watt (με επιπλέον κόστος φυσικά).

Το νέο Touareg εξοπλίζεται μόνο με V6 κινητήρα 3λτ. με τη μία εκ των επιλογών να είναι βενζίνης και οι άλλες δύο diesel. Πιο συγκεκριμένα, η μοναδική έκδοση βενζίνης αποδίδει 340 άλογα και 450 Nm ροπής. Από την άλλη, η πρώτη έκδοση diesel αποδίδει 213 άλογα και 500 Nm ροπής και η ισχυρότερη, 286 άλογα και 600 Nm ροπής. 

Για όσους θέλουν το απόλυτο, υπάρχει και η eHybrid έκδοση στην οποία συνεργάζεται o V6 3λιτρος κινητήρας βενζίνης με ηλεκτρικό σύστημα και η απόδοση φτάνει τα 381 άλογα (462 στην έκδοση Touareg R). 
Φυσικά σε όλες τις επιλογές, η τετρακίνηση 4Motion είναι στάνταρ όπως και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει και αερανάρτηση. Οι εκδόσεις που θα προσφέρεται είναι οι: Basic, Elegance, R-Line και R, με τις τιμές στη Γερμανία να ξεκινούν από τα 69.200 ευρώ.

Από την εισαγωγή του το 2002 στην αγορά, το VW Touareg  έχει πουλήσει πάνω από 1,13 εκατομμύρια μονάδες.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης