Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς είναι το μεσαίο μοντέλο της αυτόνομης πλέον μάρκας του ομίλου PSA Peugeot-Citroen, αποκτώντας και μια άκρως ενδιαφέρουσα έκδοση Crossback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική φίρμα έχει υψηλές βλέψεις για το μοντέλο και δεν διστάζει να το τοποθετήσει απέναντι από τις κορυφαίες premium προτάσεις της αγοράς, όπως τα Audi A3, BMW 1 Series, Mercedes A-Class και Volvo V40.

Το ανανεωμένο DS4 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την κλασική πεντάθυρη και την «περιπετειώδη» Crossback, έχοντας καινούργια μάσκα, φώτα τεχνολογίας LED και xenon, καθώς και 38 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για το εξωτερικό αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό συνδυάζει την πολυτέλεια με την κομψότητα, περιλαμβάνοντας δερμάτινες ταπετσαρίες, επενδύσεις θυρών με δέρμα Nappa, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, το σύστημα συνδεσιμότητας CarPlay το οποίο είναι συμβατό με όλα τα smartphones, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα εισόδου-εκκίνησης χωρίς κλειδί, ειδοποίησης τυφλού σημείου, καθίσματα με λειτουργία μασάζ και πολλά ακόμα.

Η έκδοση Crossback έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ., μεγαλύτερους τροχούς, ράγες οροφής, πλαστικά προστατευτικά και νέες ζάντες. Κάτω από το καπό και των δύο, υπάρχει μια γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel που συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Στη βάση είναι ο τρικύλινδρος 1.2 Pure Tech των 130 ίππων, ακολουθεί ο 1.6 THP S&S με τους 165 ίππους και στην κορυφή είναι ο THP 210 S&S με τους 210 ίππους και τα 285 Nm ροπής. Στους diesel έχουμε τους BlueHDi 120 S&S, BlueHDi 150 S&S και BlueHDi 180 S&S, απόδοσης 120, 150 και 180 ίππων, αντίστοιχα.

Το νέο μοντέλο της μάρκας DS θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στα μέσα του μήνα, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά λίγες εβδομάδες αργότερα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης